Ben je van plan voor een behandeling naar het buitenland (EU) te gaan? Neem dan vooraf contact op met de FNV/Menzis Klantenservice (tel. 088 - 222 44 44) om de mogelijkheden en vergoedingen te bespreken.

Indien je op basis van het benodigde S2-formulier toestemming heb gekregen, rekent de buitenlandse zorgverlener volledig met ons af volgens de tarieven die in het betreffende land gelden (met inachtneming van eventuele eigen bijdragen en/of eigen risico).

S2-formulier aanvragen

Je vraagt het S2-formulier aan door onderstaande gegevens aan Menzis op te sturen. Na ontvangst van deze gegevens krijg je binnen 10 werkdagen bericht van eventuele goedkeuring en je S2. De benodigde gegevens zijn:

  • Verwijzing of gemotiveerde aanvraag voor zorg in het buitenland, geschreven door je behandelend arts in Nederland;
  • Behandelplan met een prijsopgave van de aangevraagde behandeling in het buitenland;
  • Gegevens van je ziekenhuis en behandelend specialist in Nederland;
  • Je verzekerdennummer.

Stuur deze gegevens naar:
Menzis

t.a.v. Aanvragen Buitenlandzorg

Postbus 75000

7500 KC Enschede

Vanaf 2018 heb je ook voor een behandeling in UZ Gent een S2-formulier nodig. Aanvragen voor oncologische zorg in dit ziekenhuis worden altijd door Menzis gehonoreerd.

Buitenlandse ziekenhuizen zonder S2

Bij de onderstaande buitenlandse ziekenhuizen hoef je geen S2-formulier aan te vragen. De zorg wordt dan vergoed volgens je polisvoorwaarden.

Duitsland:

  • Augenklinik Ahaus
  • Augen-Zentrum-Nordwest / Augenpraxis Ahaus
  • Augenklinik am St.Marien-Krankenhaus / Augen-Zentrum-Nordwest

Let op: bij bovenstaande ziekenhuizen zijn niet alle behandelingen gecontracteerd. Wil je weten of je behandeling gecontracteerd is, neem dan contact op met de Zorgadviseur via telefoonnummer is 088 - 222 42 42 (lokaal tarief). De Zorgadviseur is op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 19.00 uur. In november en december gelden ruimere openingstijden.