Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders. Als je (kind) 18 wordt, moet je gaan betalen voor de Basisverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen 

Welke keuzes heb je?

  • Je blijft verzekerd op de zorgpolis van je ouders. Zij betalen voor jou premie aan ons. Je krijgt de korting die je ouders nu ook hebben.
  • Je kiest voor je eigen verzekering én wordt of bent lid van de FNV. Je houdt dan dezelfde kortingen en voordelen als je ouders. Je betaalt zelf je premie en krijgt een eigen zorgpolis.
  • Je kiest een eigen verzekering en krijgt een eigen zorgpolis. Je betaalt zelf de premie aan Menzis. Dan vervalt wel de collectiviteitskorting.

Overleg met je ouders of verzorgers of je wel of niet kiest voor een eigen zorgpolis en welke verzekering(en) je wilt. In Nederland is het verplicht een Basisverzekering te hebben, maar je kunt ervoor kiezen om ook een aanvullende en/of een tandverzekering te nemen. Of dat slim is, hangt af van de zorg die je gebruikt. Check in het vergoedingenoverzicht wat je precies vergoed krijgt in de aanvullende verzekeringen.

Speciaal voor jongeren van 18 jaar en ouder

Kies je een eigen verzekering als FNV-lid? Dan krijg je korting op de premie. Een voordelige aanvullende verzekering voor een scherpe premie is FNV PrimaZorg. Je krijgt o.a. vergoeding voor fysiotherapie, voorbehoedsmiddelen, spoedeisende zorg in het buitenland, vaccinaties voor het buitenland, brillen en contactlenzen, sport medisch advies en mondzorg. Je kunt uiteraard ook kiezen voor één van de andere aanvullende FNV/Menzis pakketten.

Keuze gemaakt?

Je kunt je keuze doorgeven via Mijn Menzis of je kunt bellen met de FNV/Menzis Klantenservice. De veranderingen gaan in op de eerste dag van de maand na je 18e verjaardag. Dan krijg je een nieuwe zorgpolis. Als je bij je ouders op de zorgpolis verzekerd wilt blijven en je kiest geen andere verzekeringen dan je nu hebt, hoef je niks te doen. Vanaf het moment dat je zelf premie voor de Basisverzekering betaalt, kom je mogelijk in aanmerking voor zorgtoeslag. Kijk voor meer informatie op toeslagen.nl.

Heb je vragen?

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Bel dan met de FNV/Menzis Klantenservice op 088 - 222 44 44. We helpen je graag van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 19.00 uur.

Je FNV-lidmaatschap loont

Met de FNV sta je sterker in je werk. Het maakt niet uit van welke bond je lid bent, je hebt veel voordeel van je lidmaatschap. Zo ontvang je korting op het Zorgcollectief voor FNV-leden. En met je FNV-ledenpas kun je nog meer voordeel behalen bij diverse landelijke aanbieders. Meld je aan via fnvmenzis.nl/lidworden.

Speciaal voor FNV-leden

De voordelen op een rij: