Het is een bekend verschijnsel: om een uur of tien begint je maag te rommelen en je snoept al voor de lunch uit de droppot. Voorkom dit met een goed ontbijt.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Na een hele nacht zonder eten, heeft je lichaam behoefte aan voedingsstoffen. Een goed ontbijt start je darmen op en geeft je energie om de dag te beginnen.

Wat is een goed ontbijt?

Neem in ieder geval een graanproduct, zoals brood of muesli. Dat geeft je lang een vol gevoel. Als beleg kun je beter iets kiezen met niet te veel calorieën. Kipfilet of ham zijn magere keuzes, of ga voor 30+ kaas in plaats van de vettere variant. Het Voedingscentrum heeft ook een paar lekkere, magere suggesties.  Bij het brood kun je een glas karnemelk of melk (mager of halfvol) nemen. Voor de vitaminen is het goed om fruit te eten. Dat kan los of door de muesli. Een uitgeperste sinaasappel of een fruitsmoothie kan natuurlijk ook.

Met zo’n voedzame start begint je je lichaam goed aan de dag. Je hebt meer energie en een beter concentratievermogen. En die droppot op je werk ziet er een stuk minder verleidelijk uit.