De vakantie is voorbij, het werk en de scholen beginnen weer. Wil je het vakantiegevoel nog even vasthouden, leef dan zoveel mogelijk buiten en verwen jezelf met gezonde zomerlunches.

Op vakantie eet je vaak anders dan thuis. Je ontbijt later, neemt meer tijd voor de lunch en gaat wat vaker uit eten. Alles lijkt lekkerder te smaken. Het mooie weer en de omgeving dragen daaraan bij. Houd dit vakantiegevoel zo lang mogelijk vast door buiten te eten als het weer dat toelaat. Misschien is het even wennen, maar doe het gewoon. Haal niet alleen frisse lucht van buiten naar binnen door je slaapkamerraam open te doen, maar ga buiten te ontbijten.

Buiten lunchen

Probeer ook op je werk buiten te lunchen. Maak een wandeling tijdens het eten of zoek een mooie plek op samen met je collega’s. Frisse lucht en zonlicht zijn goed voor je. Na wat beweging en buitenlucht gaat werken ook beter. Een goed argument waarmee je aan je werkgever kunt vragen om buiten een lunchplek in te richten. Bijvoorbeeld met een picknicktafel.

Maak je lunch extra lekker en gezond door bijvoorbeeld tomaat en komkommer toe te voegen. Of investeer in een lunchbox met gescheiden vakjes en geniet naast je brood van reepjes paprika en snoeptomaatjes.

Barbecue

Wil je ’s avonds buiten eten, dan is een barbecue vaak de eerste keus. Barbecueën kun je het hele jaar door doen. Sinds de opkomst van de elektrische barbecue en de buitenkeuken koken steeds meer mensen buiten. En de recepten veranderen mee; buitenkoks draaien tegenwoordig hun hand niet meer om voor vis en groentespiesen. Voeg een (fruit)salade toe voor extra vitmainen en variatie.

Lekker buiten eten