Heb je overgewicht en vind je het lastig om gezond te eten? Dan is het programma ‘Beter Eten’ van Zorgcollectief FNV/Menzis misschien iets voor jou. Samen met een diëtist leer je gezonde keuzes maken en je nieuwe leefstijl vol te houden.

Het is vervelend, maar mensen met overgewicht lopen meer kans op gezondheidsproblemen dan mensen met een gezond gewicht. Een hoge bloeddruk, diabetes, hartfalen en depressies worden vaak veroorzaakt door een ongezonde levensstijl. Wil je gezond oud worden, dan moet het roer om. Maar wat is nou precies een gezonde leefstijl?

Een gezonde leefstijl

Kort gezegd zorgt een gezonde levensstijl ervoor dat je goed in je vel komt te zitten, zowel geestelijk als lichamelijk. Verantwoord eten en regelmatig bewegen, maar ook goed slapen en een goede balans tussen werk en privé zijn onderdelen van een gezonde levensstijl. Dit bereik je niet door een crash dieet of een paar weken intensief sporten. Het is een manier van leven, waarbij je heel bewust keuzes maakt. Na verloop van tijd gaat dit vanzelf en wil je niet anders meer. Je merkt namelijk al heel snel dat het werkt.

Beter Eten

Gezonde keuzes (willen) maken is stap 1. Volhouden is vaak veel moeilijker. Professionele hulp kan daarbij helpen. Het programma 'Beter Eten' is een vorm van professionele hulp die Zorgcollectief FNV/Menzis aanbiedt aan verzekerden met (ernstig) overgewicht.  We werken hiervoor samen met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Tijdens het programma krijg je inzicht in je eetpatroon, leer je hoe je gezonde keuzes moet maken en hoe je dit volhoudt. 'Beter Eten' wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van je huisarts, of van een praktijkondersteuner, leefstijladviseur, diëtiste of andere zorgverlener. De duur van het programma is maximaal 5 uur, afhankelijk van jouw behoefte.

Geen eigen risico

Ben je verzekerd bij het Zorgcollectief FNV/Menzis en voldoe je aan de voorwaarden voor het ‘Beter Eten’-programma? Dan hoef je geen eigen risico te betalen.

Voorwaarden voor deelname aan Beter Eten