Heb jij goede voornemens om te stoppen met roken in 2018? Zorgcollectief  FNV/Menzis helpt jou als verzekerde het hele jaar door om onder begeleiding te stoppen met roken. Lees er meer over.

80 Procent van de rokende Nederlanders zou eigenlijk willen stoppen. Verstandig, want iedereen weet dat roken slecht is. Sigarettenrook bevat chemische stoffen die kankerverwekkend zijn. Mensen die roken, hebben meer kans op kanker dan niet-rokers. Daarnaast vergroot roken het risico op hart- en vaatziekten en de longziekte COPD. Meeroken is ook ongezond en kan longaandoeningen veroorzaken. Kortom, stoppen met roken is verstandig voor jezelf en voor je omgeving.

Samen stoppen met roken

Stoppen met roken is voor veel mensen lastig. De nicotine in de tabak is een zenuwgif met een verslavende werking. Daarom brengt stoppen ontwenningsverschijnselen met zich mee. Om die ontwenningsverschijnselen tegen te gaan, beginnen veel mensen na enige tijd toch weer met roken.

Hulp bij stoppen met roken

Wil je onder begeleiding stoppen met roken, dan kan dat als verzekerde bij het Zorgcollectief FNV/Menzis het hele jaar door. Je hoeft hier geen eigen risico over te betalen. Je wilt gezonder leven, dat moet geen geld kosten! Deze zorg wordt gezien als huisartsenzorg.

Voor stoppen met roken geldt een speciale regeling: kort advies of intensieve coaching door een huisarts, verpleegkundige of een zorgverlener die geregistreerd staat in het kwaliteitsregister van het Partnership Stop met Roken. Je hoeft ook geen eigen risico te betalen over de geneesmiddelen die in het kader van het programma worden voorgeschreven.

Meer informatie

Wil je meer tips over gezond leven? Kijk dan op fnvmenzis.nl/werk-en-gezondheid.