In oktober helpen rokers elkaar om van de sigaretten af te blijven. Want samen is het makkelijker om te stoppen. Het project Stoptober is al een aantal jaren een succes. Zorgcollectief  FNV/Menzis helpt jou als verzekerde het hele jaar door om onder begeleiding te stoppen met roken. Lees er meer over.

80 Procent van de rokende Nederlanders zou eigenlijk willen stoppen. Verstandig, want iedereen weet dat roken slecht is. Sigarettenrook bevat chemische stoffen die kankerverwekkend zijn. Mensen die roken, hebben meer kans op kanker dan niet-rokers. Daarnaast vergroot roken het risico op hart- en vaatziekten en de longziekte COPD. Meeroken is ook ongezond en kan longaandoeningen veroorzaken. Kortom, stoppen met roken is verstandig voor jezelf en voor je omgeving.

Samen stoppen met roken

Stoppen met roken is voor veel mensen lastig. De nicotine in de tabak is een zenuwgif met een verslavende werking. Daarom brengt stoppen ontwenningsverschijnselen met zich mee. Om die ontwenningsverschijnselen tegen te gaan, beginnen veel mensen na enige tijd toch weer met roken.

De kracht van Stoptober zit in de dagelijkse begeleiding van de stoppers. Via een app krijg je opbeurende berichten en tips om het vol te houden. Op de speciale Facebook-pagina ontmoet je mede-stoppers. Rook je 28 dagen lang niet, dan is de kans groot dat je voortaan van de sigaretten afblijft.

Hulp bij stoppen met roken

Heb je de start van Stoptober gemist, dan kun je ook zelf besluiten om onder begeleiding te stoppen met roken. Het hele jaar door. Als je verzekerd bent bij het Zorgcollectief FNV/Menzis hoef je hier geen eigen risico over te betalen. Je wilt gezonder leven, dat moet geen geld kosten! Deze zorg wordt gezien als huisartsenzorg.

Voor stoppen met roken geldt een speciale regeling: kort advies of intensieve coaching door een huisarts, verpleegkundige of een zorgverlener die geregistreerd staat in het kwaliteitsregister van het Partnership Stop met Roken. Je hoeft ook geen eigen risico te betalen over de geneesmiddelen die in het kader van het programma worden voorgeschreven.

Meer informatie

Wil je meer tips over gezond leven? Kijk dan op fnvmenzis.nl/werk-en-gezondheid.