Het is lente. Je ziet het, voelt het, ruikt het. Je kunt weer naar buiten! Buiten bewegen is goed voor je gezondheid én voor je humeur. Met deze tips kom je zo van je winterdip af.

Officieel is de lente op 21 maart begonnen. En dat is te merken. De zon schijnt vaker, vogels fluiten en de krokussen staan in bloei. Veel mensen merken het ook aan hun humeur. Doordat het ’s ochtends vroeger licht is, komen ze makkelijker hun bed uit en hebben ze meer zin in de dag. Ze worden vrolijk van de zon en willen naar buiten. Een goed idee, want het lichaam kan wel een oppepper gebruiken na de winter.

Weg met de winterdip!

In de winter ben je meestal meer binnen dan buiten. Lekker warm, met een kop thee op de bank. Maar doordat je minder daglicht krijgt, kun je je moe en futloos voelen. De lente is goed nieuws voor wie lijdt aan zo’n winterdip. Door regelmatig te wandelen of te fietsen, doe je nieuwe energie op. Niet alleen doordat je meer daglicht krijgt, maar ook door de frisse buitenlucht. Daarin zit namelijk meer zuurstof dan in de lucht binnenshuis. Een andere reden om naar buiten te gaan, is dat bewegen in de natuur stress vermindert. Het maakt niet uit of je fietst, wandelt, hardloopt of in de tuin werkt: buiten zijn ontspant en maakt je vrolijker.

Wandelmaatje

Wil je wel naar buiten, maar heb je geen wandelmaatje? Ga er dan in je eentje op uit. Als je wandelt heb je altijd aanspraak. Een praatje met een buurman die in z’n tuin werkt, een groet van een hondenuitlater, of een knikje naar een oudere dame voor het raam geven je een goed gevoel. Zo helpt wandelen ook tegen eenzaamheid. Ga je toch liever samen, zoek dan een wandelmaatje op www.wehelpen.nl of plaats zelf een oproep.

Het is lente. Geniet ervan!