Het Zorgcollectief FNV/Menzis biedt je steun als je wilt werken aan je gezondheid. Met een vergoeding voor leefstijladvies én korting op de sportschool.

Waarom leefstijladvies

Als je goed in je vel zit en gezond bent, barst je vaak van de energie. Door rust en herstel, gezond eten en voldoende bewegen blijf je vitaal. Maar soms staat gebrek aan tijd of het vinden van een juiste aanpak je in de weg om echt gezond te leven. Wat kun je doen als werken veel inspanning vraagt en energie kost? Als je bijvoorbeeld onregelmatig of ongezond eet kan je gewicht toenemen. Het Zorgcollectief FNV/Menzis biedt je steun als je wilt werken aan je gezondheid. Onder andere met een vergoeding voor leefstijladvies.

Vergoeding voor leefstijladvies

Alle aanvullende FNV-pakketten bevatten in 2018 een vergoeding voor leefstijladvies tot een maximumbedrag van € 50 per kalenderjaar. Je kunt deze vergoeding in 2018 op verschillende manieren inzetten. Wil je bijvoorbeeld korting krijgen op je sportschoolabonnement? Dan zet je de vergoeding in voor het intakegesprek bij een deelnemende sportschool.

10% korting bij de sportschool, hoe werkt het?

Je zoekt een deelnemende sportschool die is aangesloten bij NLActief of een van de andere onderstaande organisaties. Hier maak je een afspraak voor een intakegesprek. Dit intakegesprek valt onder de vergoeding van leefstijladvies. Daarna krijg je een trainingsplan en -advies. Wil je met je trainingsplan aan de slag, dan word je lid van deze sportschool. Als verzekerde van het Zorgcollectief FNV/Menzis krijg je 10% korting op je jaarabonnement.

Waar kun je terecht?

Voor leefstijladvies kun je terecht bij:

BGN en Charly Green declareren rechtstreeks bij Menzis. Patiënten van de deelnemende NlActief sport- en bewegingscentra betalen de kosten eerst zelf en kunnen dit daarna declareren bij Menzis. De rekening van de deelnemende NLActief sport- en bewegingscentra bevat tenminste de volgende gegevens:

  • Logo van de brancheorganisatie Nlactief;
  • Cijfercode Leefstijladvies 20408.