Is het moeilijk je goede voornemens vol te houden? Heb je last van een energiedipje of zit je niet lekker in je vel? Wij hebben wat tips voor je.

Voorkom stress

Als je stress hebt, raakt je lichaam uit balans. Je schildklier en je spijsvertering kunnen ontregeld raken en je kunt slaapproblemen krijgen. Ruim dus tijd in om te ontspannen. Ga op yoga, maak een lange wandeling of doe gewoon even lekker niks. Ook dat is ontspannen.

Is er meer nodig om jouw stressproblemen op te lossen? Ga dan eens langs bij de Werk & Gezondheid Arts. Als verzekerde van het Zorgcollectief FNV/Menzis kun je daar gratis gebruik van maken.

Let op je voeding

Hoeveel suiker eet jij op een dag? Vaak is dat veel meer dan je denkt. Het gaat namelijk niet alleen om de suiker die je in je thee doet, maar ook om het koekje ernaast. En dan zit er nog suiker in producten waarvan je het niet verwacht. Pas op voor de verborgen suikers! Eet je een paar dagen voldoende groente, fruit en andere gezonde dingen, dan merk je dat meteen aan je energieniveau. Vind je het lastig om gezond te eten en moet je bijvoorbeeld veel afvallen? Dan kan het verstandig zijn om professionele hulp te zoeken.

Het Zorgcollectief FNV/Menzis geeft je een duwtje in je rug, want ook in 2018 betaal je geen eigen risico voor het gezondheidsprogramma ‘Beter Eten’ van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Tijdens het programma krijg je inzicht in je eetpatroon en leer je hoe je gezonde keuzes maakt. Dat betekent een ander voedingspatroon, maar ook meer bewegen. Je zult merken dat je je al snel een stuk energieker voelt. Ook leer je hoe je je nieuwe leefstijl kunt volhouden. Je komt voor het programma in aanmerking als er een medische noodzaak is, zoals een hoog BMI of een verhoogde kans op een aandoening.

Beweeg voldoende

Bewegen zorgt voor een goede doorbloeding en dus voor een goede hartfunctie. Ook is het goed voor de lijn en helpt het om je gedachten op een ander spoor te brengen. Om te voldoen aan de Nederlandse norm voor voldoende bewegen, moet je zeker vijf dagen per week minimaal een halfuur bewegen. Vind je het lastig om die norm te halen? Denk dan eens aan een abonnement op een sportschool, waar je onder begeleiding aan de slag gaat. Als verzekerde van het Zorgcollectief FNV/Menzis kun je 10% korting krijgen op je abonnement bij een deelnemende sportschool. Voorwaarde is dat je een intakegesprek voert met een gekwalificeerde en geschoolde fitnessprofessional. Dit intakegesprek wordt tot € 50 vergoed uit de aanvullende FNV-pakketten van Zorgcollectief FNV/Menzis. Zo weet je zeker dat je verantwoord en onder goede begeleiding aan de slag gaat.

Doe een Health Check

Wil je een analyse van je gezondheid? Dan zit je goed bij het Zorgcollectief FNV/Menzis. Als verzekerde bij het Zorgcollectief kun je namelijk een gratis Health Check laten doen. De Health Checks zijn afgestemd op je leeftijd, omdat elke leeftijdscategorie z'n eigen gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Afhankelijk van welke Health Check je krijgt, duurt het onderzeok 17 tot 34 minuten.

Energiek dankzij goede informatie

Gezond leven begint met goede informatie. Kijk daarom regelmatig in de rubriek Werk & Gezondheid op deze website. Hier vind je volop artikelen en tips over 14 thema’s, zoals een veilige en gezonde werkplek, geluidsoverlast op de werkvloer, maar ook beroepsziekten of vitaliteit. Ook vind je er handige apps zoals de FNV Decibelmeter.