Meet de herrie op je werk met de FNV Decibelmeter!

Herrie op je werk? Met de gratis FNV Decibelmeter app kun je zien aan welk geluidsvolume je wordt blootgesteld. Je krijgt meteen advies: is je werk nog veilig of niet? En hoe kun je jezelf beschermen? Neem lawaai serieus, op je werk én als je uitgaat. Want elk jaar lopen 20.000 Nederlandse jongeren gehoorschade op. Zorg dat jij de oorzaken kent!

Met de app kun je via de microfoon van je mobiel  het geluidsvolume in decibel (dB) meten. Of de herrie schadelijk is voor je oren, hangt af van het volume én de tijd dat jij erin werkt. Je mag 8 uur per dag onbeschermd werken bij 80 dB. Zit jij daarboven? Vraag dan bij je werkgever om bescherming. Door op één van onderstaande buttons te klikken, kun je direct de FNV Decibelmeter downloaden.

  App Store Play Store

Herrie op het werk

Ongeveer 7 procent van de Nederlandse werknemers heeft te maken met schadelijk geluid op hun werk. Dat zijn een half miljoen mensen. Meer dan de helft daarvan draagt geen gehoorbescherming en loopt een stevige kans ‘lawaaidoof’ te worden. Lawaaidoofheid ontstaat sluipend, maar is onherstelbaar. Gehoorschade als gevolg van continu te veel herrie op het werk is een van de meest gemelde beroepsziekten in Nederland. Het gebruik van adequate gehoorbescherming is heel eenvoudig en kan ernstige beschadigingen voorkomen, zoals slechthorendheid en doofheid.

Belangrijke weetjes

  • Meer dan de helft van de Europese bevolking leeft of werkt in een lawaaierige omgeving;
  • Gehoorschade door lawaai op het werk is een van de meest gemelde beroepsziekten in Nederland;
  • Gehoorschade is een sluipende ziekte die pas na jaren merkbaar is;
  • Gehoorschade is meestal niet te genezen;
  • Kijk voor meer informatie op onze website onder het thema Gehoor