Op 31 mei 2018 wordt voor het 11e achtereenvolgende jaar de Fiets naar je Werk Dag gehouden. Wie meedoet maakt kans op mooie prijzen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je lekker beweegt.

Er zijn een heleboel redenen om op de fiets naar je werk te gaan. Ten eerste is het goed voor je. Door naar je werk te fietsen, beweeg je actief en ben je in de buitenlucht. Hiermee geef je je lichaam een boost, waardoor je fris en alert op je werk komt. Bovendien zit je zo aan het door de Hartstichting aanbevolen half uur bewegen per dag. Dit draagt bij aan een gezond gewicht, een betere spijsvertering en een goede nachtrust. Fietsen is ook fijn voor je portemonnee. Je hebt geen benzine- en parkeerkosten en bent geen geld kwijt aan bus- of treinkaartjes.

Maatschappelijke voordelen

Behalve voordelen voor jezelf, biedt fietsen naar je werk voordelen voor de maatschappij. Fietsen is een stuk milieuvriendelijker dan autorijden en reizen met de trein. Door te fietsen, verminder je de CO2-uitstoot. Ook draag je bij aan een betere bereikbaarheid; als meer mensen op de fiets naar hun werk zouden gaan, zouden er minder files en verkeersopstoppingen zijn.

Relaxt en fit naar het werk

Als je op de fiets naar je werk gaat, ben je fitter en minder vaak ziek dan je niet-fietsende collega’s. Verder heb  je geen last van files of vertraagde treinen.  Dat scheelt een hoop irritatie én je bent nog gezond bezig ook.  

Meedoen aan de Fiets naar je Werk Dag

Woon je niet te ver van je werk, maar ga je er nog niet op de fiets naartoe? Neem dan de Fiets naar je Werk Dag proef op de som. Je kunt je aanmelden via de website Nationale Fietsprojecten . Daarmee maak je kans op een prijs en steun je het Foppe Fonds, dat zich inzet voor kinderen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Wie weet bevalt het fietsen zo goed, dat je vaker de fiets naar je werk pakt!

Fietsenplan

Bevalt het fietsen zo goed dat je vaker op de fiets naar je werk wilt? Check dan bij je werkgever of je kunt deelnemen aan een fietsenplan waarbij je voordelig een fiets kunt kopen. Heeft je werkgever geen fietsenplan of werk je bijvoorbeeld als freelancer? Als FNV-lid krijg je 10% korting op een fiets bij Matrabike. Kijk voor meer informatie en de actievoorwaarden op  www.ledenvoordeelfnv.nl