Als je een baan hebt en zwanger bent of wilt worden, krijg je met allerlei zaken te maken. Je hebt bepaalde rechten maar ook plichten waaraan je moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je moet vertellen dat je zwanger bent op je werk. Je werkgever moet zwangerschapsverlof voor je gaan aanvragen. Ook mag je als zwangere niet meer alle werkzaamheden uitvoeren, zoals werken met gevaarlijke stoffen. Werk je onregelmatig, dan kan je recht hebben op aangepaste werktijden.

Zwangerschapsverlof

Als je zwanger bent, heb je recht op zwangerschapsverlof. Wanneer je aan je werkgever vertelt dat je zwanger bent, hangt af van je eigen situatie. Je bent niet verplicht het te vertellen zodra je het weet. Echter ten minste drie weken voordat je met zwangerschapsverlof gaat, moet je dat melden aan je werkgever. Weet je al eerder wanneer je wilt stoppen met werken, meld dat dan meteen. Ook is het handig om met je werkgever te bespreken als je na je verlof minder wilt gaan werken. Als je kind eenmaal geboren is, meld je dat bij je werkgever. Die kan dat dan weer doorgeven aan het UWV. Het UWV bepaalt aan de hand van die melding tot wanneer je verlof loopt.

Zwanger? Dit zijn je rechten

Als je zwanger bent, moet je jezelf extra in acht nemen. In stressvolle situaties produceert je lijf allerlei extra hormonen die invloed kunnen hebben op jou en je ongeboren kind. Als het nodig is, kijk dan of je je werk anders kunt organiseren. Als je zwanger bent, heb je bijvoorbeeld recht op extra pauzes. Als je 8 uur per dag werkt, mag je maximaal één uur extra doorbetaalde pauze nemen.

(Aangepaste) werktijden bij zwangerschap

Als je zwanger bent, heb je vaak recht op aangepaste werktijden wanneer je bijvoorbeeld nachtdiensten draait. Een zwangere werkneemster kan niet verplicht worden om in de nachtdienst te werken. Dat geldt tot zes maanden na de bevalling. De arbeidstijdenwet spreekt van een nachtdienst als er meer dan één uur wordt gewerkt tussen 0.00 uur ’s nachts en 6.00 uur ’s ochtends.  

Als je zwanger bent (en tot zes maanden na je bevalling) heb je het recht om te werken in een ‘bestendig en regelmatig arbeids- en rusttijdenpatroon’. Dit betekent dat als de ploegendienst voor jou te zwaar wordt, je daar geen deel aan hoeft te nemen. Met name omdat vaak ook een nachtdienst onderdeel is van de ploegendienst.

Meer over zwanger werken

Meer weten over zwanger en werken? Download dan de app.