Bij Zorgcollectief FNV/Menzis krijg je veel extra’s, bijvoorbeeld onze handige apps. Hiermee meet je eenvoudig hoe het gesteld is met je gezondheid en krijg je praktische tips voor jouw werksituatie.

FNV is expert op het gebied van werk en inkomen, Menzis weet alles van zorg en gezondheid. Samen spannen we ons in voor veilig en gezond werken. Preventie vinden we belangrijk. Daarom brengen we graag onze gratis FNV apps onder je aandacht. Hiermee sta je sterker in je werk en hou je een gezonde balans tussen je werk en je privéleven.

De apps van Zorgcollectief FNV/Menzis

FNV Decibelmeter

Met de gratis FNV Decibelmeter app kun je zien aan welk geluidsvolume je wordt blootgesteld, bijvoorbeeld op je werk. Via de microfoon van je mobiel meet je het aantal decibel in jouw omgeving. Of de herrie schadelijk is voor je oren, hangt af van het volume en hoe lang je hieraan wordt blootgesteld. Je krijgt meteen advies: is het geluidsniveau veilig voor je oren of niet. Ook krijg je tips om gehoorschade te voorkomen.

Download de app

FNV WakkerWerk app

Onderzoek heeft aangetoond dat je tijdens en vlak na de nachtdienst minder goed logisch kunt nadenken, complexe situaties inschatten en beslissingen nemen. Hierdoor neemt het risico op fouten en ongevallen toe. Ook de afwisseling van ochtend-, middag- en nachtdiensten kan belastend zijn  Met de WakkerWerk app ontdek je door middel van een memory-spel hoe alert je bent en krijg je tips voor het gezond en slim omgaan met onregelmatige werktijden.

Download de app

FNV Zwangerschapsapp

De FNV Zwangerschapsapp is een bron van informatie voor zwangere werkende vrouwen. Je vindt er bijvoorbeeld alles over veilig werken tijdens je zwangerschap, zwangerschapsverlof en terugkeer naar je werkplek na de bevalling. Als je wilt, kun je ook tips krijgen die speciaal op jouw situatie van toepassing zijn.

Download de app

FNV Sneltest werkdruk

De Sneltest Werkdruk is geen app, maar een online test waarmee je binnen een paar minuten een beeld krijgt van de werkdruk in jouw werksituatie. Je krijgt meteen uitslag  en, indien nodig, een persoonlijk advies. 

Doe de test

Meer over werk en gezondheid

Wil je meer informatie over gezond en veilig werken, lees dan onze artikelen op deze site. Je vindt ze onder het menu-onderdeel Werk & Gezondheid.