Knikkebollen als je moet werken en klaarwakker zijn als je juist moet slapen. Als je met onregelmatige werktijden te maken hebt, herken je dit vast.

Maar helemaal veilig en gezond is dat natuurlijk niet. Gebruik daarom de WakkerWerk app en test met behulp van een spel hoe alert je bent!

Tijdens en vlak na de nacht- of late avonddienst kun je vaak minder goed logisch nadenken, complexe situaties inschatten en beslissingen nemen. Uit onderzoek blijkt dat er tijdens de nachtdienst 32% meer risico is op fouten en ongevallen dan in de ochtenddienst. Ook de afwisseling van ochtend-, middag- en nachtdiensten is vermoeiend.

Met de WakkerWerk app ontdek je snel hoe alert je bent. Het is een combinatie van memory en een concentratiespel. Heb je het spel gespeeld, dan weet je hoe alert je bent. Je krijgt daarna ook tips voor het gezond en slim omgaan met onregelmatige werktijden of een ploegendienst.

Download gratis de WakkerWerk app
 

app android app

 

Meer over onregelmatige werktijden

Wil je meer lezen over de gezond leven met onregelmatige werktijden? Ga dan naar Allesoveronregelmatigwerk.nl van het Zorgcollectief FNV/Menzis.