Helaas gebeuren er dagelijks ongelukken. Thuis en op de werkvloer. Eerste hulp kan in zulke gevallen levensreddend zijn. Daarom is in alle aanvullende verzekeringen van Zorgcollectief FNV/Menzis een (gedeeltelijke) vergoeding opgenomen voor een cursus EHBO, AED of reanimatie. 

EHBO

Als er een ongeluk gebeurt, is het slachtoffer vaak aangewezen op de hulp van een toevallige voorbijganger, of moet hij wachten op een ambulance. Hiermee gaat kostbare tijd verloren, want deskundige eerste hulp in de eerste minuten na een ongeval kan de schade beperken en zelfs levensreddend zijn. Wil jij het verschil maken? Volg dan een cursus EHBO. Je leert er hoe je op de juiste manier eerste hulp kunt verlenen, wat je in verschillende situaties wel of juist niet moet doen, hoe je met het slachtoffer omgaat en welke informatie je moet doorgeven aan alarmnummer 112.

AED en reanimatie

In het geval van een hartstilstand kan eerste hulp het verschil maken tussen leven en dood. Op dit moment is de overlevingskans na een hartstilstand slechts 10%. Dat komt doordat een arts of ambulance er vaak langer dan 6 minuten over doet om bij het slachtoffer te komen. Die eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn echter cruciaal voor de kans op herstel. Heb je een AED- of reanimatiecursus gevolgd, dan kun je het slachtoffer reanimeren tot de ambulance is gearriveerd. Zo red je mogelijk iemands leven.

Hulpverleners zijn onmisbaar

Bij sportwedstrijden en andere evenementen zijn EHBO’ers onmisbaar. Ook bedrijven zijn verplicht om ten minste één bedrijfshulpverlener in dienst te hebben. Er zijn dan ook steeds meer mensen die een eerste hulp-cursus volgen. Zoals Bart (41), die in de bouw werkt en zijn collega’s wil kunnen helpen als zich een ongeluk voordoet. Of Gerard (53), die een reanimatietraining volgde omdat zijn vrouw een hartkwaal heeft.

Vergoeding door het Zorgcollectief FNV/Menzis

Wil jij ook een cursus EHBO, AED of reanimatie volgen? Dan krijg je (een deel van) de kosten vergoed als je aanvullend verzekerd bent bij het Zorgcollectief voor FNV-leden Dit geldt voor FNV Zorg 1, 2, 3 of 4 en het alles-in- één pakket FNV PrimaZorg. Bekijk de voorwaarden en meld je vandaag nog aan bij een cursus bij jou in de buurt.