Heb je spoedeisende zorg of geneesmiddelen nodig in het buitenland, dan vergoedt de Basisverzekering het Nederlands tarief (voor behandelingen met een vast NZA-tarief) of een gemiddeld door Menzis in Nederland gecontracteerd tarief (voorbehandelingen met een vrij tarief).

Meer over het NZA-tarief 

Aanvullend verzekerd voor spoedzorg

Ben je aanvullend verzekerd met FNV Zorg 1, 2, 3 of 4 dan krijg je 100 procent van de zorgkosten vergoed (in aanvulling op de vergoeding vanuit de Basisverzekering). De alles-in-één pakketten FNV BudgetZorg  FNV PrimaZorg, Menzis Aanvullend en Menzis Extra Aanvullend vergoeden spoedeisende zorg of geneesmiddelen in het buitenland eveneens 100 procent (in aanvulling op de vergoeding vanuit de Basisverzekering).

Bekijk het vergoedingenoverzicht

In 2017 is er een vergoeding van maximaal € 250 toegevoegd voor spoedeisende tandheelkundige zorg in het buitenland. Dit geldt voor FNV Zorg 1, 2, 3 en 4, FNV PrimaZorg en FNV BudgetZorg.

Tip: vraag een Europese zorgkaart aan

Ga je op vakantie in Europa, dan is het raadzaam om een Europese zorgkaart (EHIC) mee te nemen. Met een Europese zorgkaart hoef je de kosten voor medisch noodzakelijke zorg in het buitenland niet zelf voor te schieten. Je kunt de kaart gratis aanvragen via Mijn Menzis.

Meer over de Europese zorgkaart