Op 6 oktober is het Nationale Ouderendag. Op die dag vervult het Nationaal Ouderenfonds samen met vrijwilligers wensen van ouderen. Een waardevol initiatief! Zorgcollectief FNV/Menzis staat iedere dag klaar voor ouderen. Met ruime vergoedingen en exclusieve services, zoals FNV SeniorZorg.

Of je nu wilt of niet, als je ouder wordt, verandert er heel wat. Het menselijk lichaam is niet gemaakt om 200 jaar te leven. Gemiddeld vanaf 60 jaar voelen mensen hun kracht, energie en weerstand minder worden. Het geheugen laat hen vaker in de steek en herstel van ongeval of ziekte gaat langzamer dan vroeger. Niet gek dat ouderen vaker een beroep doen op zorg. Het Zorgcollectief FNV/Menzis biedt dan een goede verzekering met voordelen: 

Korting op je Basisverzekering

Vanuit de Basisverzekering worden zorgkosten vergoed die medisch noodzakelijk zijn. Bij het Zorgcollectief FNV/Menzis kun je kiezen uit 3 Basisverzekeringen:

  • Basis Voordelig (geen premiekorting);
  • Basis (7% FNV-korting op de premie);
  • Basis Vrij (8% FNV-korting op de premie).

Voor de Basisverzekering geldt een verplicht eigen risico van € 385. Dat heeft de overheid bepaald. Concreet betekent dit dat je de eerste € 385 aan zorgkosten zelf betaalt. Niet alle medische zorg telt mee voor het verplicht eigen risico. Het eigen risico geldt bijvoorbeeld niet voor een bezoek aan je huisarts. Maak je je zorgen over je gezondheid? Ga dan op tijd naar de huisarts. Dat kost niks.

Dit vergoedt de Basisverzekering

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering

Heb je regelmatig fysiotherapie nodig, dan zit je goed met een aanvullende verzekering bij het Zorgcollectief FNV/Menzis:

  • FNV Zorg 1: 9 behandelingen;
  • FNV Zorg 2: 30 behandelingen;
  • FNV Zorg 3: 40 behandelingen;
  • FNV Zorg 4: 40+ behandelingen.

Let op: bij FNV Zorg 4 geldt dat na de 40e behandeling eerst toestemming van Menzis nodig is. De behandelend therapeut dient een behandelplan in bij Menzis dat voldoet aan de richtlijnen van de beroepsgroep (fysiotherapie en oefentherapie). Menzis beoordeelt of de zorg medisch noodzakelijk is en gericht op herstel. Je hebt pas recht op vergoeding vanaf de 40e behandeling als Menzis de aanvraag van je behandelaar heeft goedgekeurd.

Bekijk voor een overzicht van alle vergoedingen het vergoedingenoverzicht.

Zorgservice FNV SeniorZorg

Exclusief voor verzekerden van het Zorgcollectief FNV/Menzis is FNV SeniorZorg ontwikkeld. Deze FNV Zorgservice biedt:

  • korting op het huren en aanschaffen van producten bij Medipoint;
  • gratis hulp van de Zorgadviseur bij vragen over (thuis)zorg, hulpmiddelen, speciaal vervoer, het aanvragen van een indicatie, wachttijdbemiddeling, enz. Je kunt de Zorgadviseur bereiken via onze klantenservice op telefoonnummer 088 - 222 44 44, kies optie 2.

Meer informatie over FNV SeniorZorg

Mantelzorgservice ‘Zorg voor Elkaar’

Als je mantelzorg nodig hebt óf verleent, kun je gratis een beroep doen op de FNV Mantelzorgservice ‘Zorg voor Elkaar’. Daar kun je terecht voor alles wat betrekking heeft op mantelzorg: van informatie over financiële zaken, vervoersmogelijkheden en hulpmiddelen tot bemiddeling richting zorgverleners in jouw woonplaats of regio. Uniek is de persoonlijke Zorg voor Elkaar-Wijzer die speciaal voor jou, op basis van jouw vragen en wensen, wordt samengesteld. Bel voor al je vragen over mantelzorg de FNV/Menzis Klantenservice op 088 - 222 44 44, kies optie 2.

Meer informatie over de Mantelzorgservice ‘Zorg voor Elkaar