De samenwerking tussen Menzis en de FNV stopt per 1 januari 2019. Hiermee verdwijnen helaas de exclusieve voordelen van een zorgverzekering. Echter de voordelen die je hebt door je lidmaatschap van de FNV blijven behouden. 

Als lid van de FNV kon je afgelopen jaren profiteren van de exclusieve voordelen van het Zorgcollectief FNV/Menzis. Korting op de premies, exclusieve zorgservices, ruime vergoedingen en een eigen klantenservice zorgden voor tevreden verzekerde FNV-leden. De samenwerking tussen Menzis en de FNV stopt per 1 januari 2019. En daarmee eindigt het Zorgcollectief FNV/Menzis. De exclusieve voordelen van een zorgverzekering verdwijnen, helaas. Op dit moment heeft de FNV geen nieuwe samenwerking met een andere zorgverzekeraar. Wel zoekt de FNV naar alternatieven om ook op het gebied van zorg een waarde toe te voegen aan jouw FNV-lidmaatschap.

Krachtige standpunten over zorg
De FNV zet zich in voor de zorg in Nederland en heeft krachtige standpunten over zorg en welzijn. Deze worden uitgedragen in lobby’s met politiek, binnen de SER en binnen FNV-netwerken. Zo probeert de FNV de zorgkosten voor de leden betaalbaar en de kwaliteit van zorg hoog te houden. Denk hierbij aan thema’s als veilig & gezond werken.

Voordelen blijven bestaan
Het lidmaatschap van de FNV blijft de grootste en belangrijkste voordelen voor jou behouden. De FNV staat en bestaat voor mensen die werken, hebben gewerkt of graag willen werken. Er worden honderden cao’s afgesloten waar leden direct invloed op hebben, individuen met issues op het werk worden juridisch bijgestaan en grote groepen leden trekken samen op en krijgen veel voor elkaar op hun werk als het gaat om arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. Verder krijg je als lid van de FNV jaarlijks hulp bij belastingaangifte, loopbaanadvies en hulp bij re-integratie en voordeel bij uiteenlopende producten en diensten.

Niet voor niets zijn meer dan 1 miljoen mensen lid van de grootste vakbond. Zij staan voor belangrijke waarden binnen de maatschappij waarin welvaart eerlijk verdeeld wordt, en waarbij er een gezonde balans is tussen rechten en plichten van werkgevers en werknemers.