Per 1 januari 2019 is het niet meer mogelijk om je via het Zorgcollectief FNV/Menzis te verzekeren. Wel kan je in 2019 (collectief) verzekerd blijven bij Menzis.

Alle FNV-verzekerden hebben onlangs een brief ontvangen met een voorstel voor een alternatief pakket bij Menzis. In deze brief staat beschreven dat je in 2019 in ieder geval dezelfde Basisverzekering houdt als je gewend bent bij het Zorgcollectief FNV/Menzis. Voor de aanvullende (tand) verzekeringen is een voorstel gemaakt op basis van de beschikbare verzekeringspakketten bij Menzis. Waarbij gekeken is welk verzekeringspakket bij Menzis (in 2018) het best vergelijkbaar is met jouw huidige zorgverzekering(en). Let op! Sommige vergoedingen in de aanvullende verzekeringen kunnen hoger of lager zijn en daardoor kan de premie verschillen.

Collectief verzekeren

Met de beëindiging van het Zorgcollectief FNV/Menzis komen ook de collectiviteitskortingen te vervallen. Het is echter wel mogelijk om je ook in 2019 collectief te verzekeren bij Menzis, zo kan je alsnog profiteren van korting op de Basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Je kunt bij Menzis kiezen uit verschillende collectieve verzekeringen.

Nieuwe voordelen via Menzis SamenGezond

Een zorgverzekering bij Menzis is meer dan een zorgverzekering alleen. Door mee te doen aan het gezondheidsplatform Menzis SamenGezond helpen we jou om gezond(er) te leven. Een aantal van de collectieve voordelen die je gewend bent lijken op voordelen in het aanbod van Menzis SamenGezond. Jouw persoonlijke SamenGezond aanbod varieert bijvoorbeeld van een gezondheidscheck, tips en inspiratie voor gezonde recepten tot punten sparen voor diverse producten en uitjes.

Premies 2019

De premies voor de Menzis verzekeringen in 2019 zijn nog niet bekend. Jouw zorgpolis, met de premies voor 2019, ontvang je uiterlijk op 12 november 2018 van ons. Bij je nieuwe zorgpolis ontvang je ook een overzicht met wijzigingen die in 2019 gaan gelden voor het pakket dat we jou voorstellen. Als je tevreden bent met het voorstel, hoef je niets te doen. Wil je toch een andere keuze maken, dan kan je dat tot tussen 12 november en met 31 december 2018 doorgeven. Dit kan je doen via Mijn Menzis of door contact op te nemen met onze klantenservice via telefoonnummer 088- 222 40 40. De Menzis Klantenservice is ook bereikbaar via chat, whatsapp, Twitter en Facebook.

We zullen er alles aan doen om je te helpen, zodat je ook in 2019 een zorgverzekering hebt die past bij jouw persoonlijke situatie.