Was je in 2017 niet bij Menzis verzekerd, maar wil je overstappen naar een verzekeringspakket met wachttijd en had je in 2017 een tandartsverzekering met een vergelijkbare dekking voor orthodontie kronen, bruggen en implantaten? Dan kunt je gebruikmaken van de gelijk-over-regeling. De wachttijd van één jaar geldt dan niet voor jou.

Welke dekking je in 2017 bij een andere zorgverzekeraar moet hebben gehad om in 2018 zonder wachttijd een tandverzekering bij Zorgcollectief FNV/Menzis af te sluiten, zie je in onderstaande tabel.

Verzekering Jonger dan 18 jaar 18 Jaar en ouder
TandZorg 3       minimaal € 2.000 voor orthodontie minimaal € 500 voor orthodontie én
minimaal € 750 voor kronen, bruggen en implantaten
TandZorg 4 minimaal € 2.000 voor orthodontie minimaal € 500 voor orthodontie én
minimaal € 1.000 voor kronen, bruggen en implantaten

 

 

 

 

 

Om zonder wachttijd over te stappen op FNV TandZorg 3 of FNV TandZorg 4 moet je de 'Verklaring gelijk-over-regeling' indienen. Als je verklaart in 2017 een gelijkwaardige dekking te hebben voor orthodontie, kronen, bruggen en implantaten, dan wordt de wachttijd voor je uitgezet, Je krijgt hiervan bericht van Menzis. Om de wachttijd uit te zetten, moet je voor elk lid op de polis deze verklaring apart indienen.

Let op: als je per 1 januari 2018 met een vergelijkbare polis bent overgestapt naar Menzis, dan kun je tot 1 april gebruikmaken van de mogelijkheid om de wachttijd uit te zetten.

Let op: Menzis kan je verklaring achteraf controleren op juistheid. Voor het geval dat het formulier niet naar de waarheid is ingevuld, behoudt Menzis zich het recht voor om eventueel uitgekeerde bedragen terug te vorderen. Bewaar daarom je huidige polis waarop jouw verzekeringsproducten 2017 staan vermeld.

Naar de verklaring gelijk-over-regeling

Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor de gelijk-over-regeling, dan kun je contact opnemen emt de FNV/Menzis Klantenservice. Deze is telefonisch bereikbaar op 088 - 22 44 44 van maandag t/m vrijdag 8.30-19.00 uur. In november en december gelden ruimere openingstijden.