De FNV is expert op het gebied van werk en inkomen. En Menzis weet alles van het verzekeren van zorg. Ook in 2018 profiteer jij van die krachtige combinatie. Je vindt dit terug in onze extra ruime vergoedingen en gratis FNV Zorgservices. 

Extra ruime vergoedingen

Verzekerden van het Zorgcollectief FNV-Menzis profiteren van exclusieve vergoedingen.

 • Ruime dekking van fysiotherapie: de aanvullende pakketten FNV Zorg 2, 3 en 4 kennen ruime vergoedingen voor fysiotherapie. FNV Zorg 4 vergoedt alle behandelingen, na de 40e behandeling is er wel toestemming van Menzis nodig.
   
 • Leefstijladvies: het Zorgcollectief FNV/Menzis biedt je steun als je wilt werken aan je gezondheid. Ben je aanvullend verzekerd, dan wordt leefstijladvies tot € 50 per kalenderjaar vergoed.
   
 • Programma Stoppen met roken. Als je wilt stoppen met roken en daar hulp bij nodig hebt, hoef je daar bij het Zorgcollectief FNV/Menzis geen eigen risico over te betalen. De regeling geldt voor een kort advies of intensieve coaching door een geregistreerde huisarts, verpleegkundige of een zorgverlener. Je hoeft ook geen eigen risico te betalen over de geneesmiddelen die in het kader van het programma worden voorgeschreven.
   
 • Programma Beter Eten: als je gezonder wilt leven, is het verstandig om op je voeding te letten. Dan zit je bij het Zorgcollectief FNV/Menzis goed met het programma Beter Eten. Daarmee leer je gezond en verantwoord eten én hoe je dat kunt volhouden.
   
 • Ongevalregeling kronen en bruggen: een kroon of brug is niet altijd te plannen. Stel dat je een ongeluk krijgt, hoe moet dat dan met de wachttijd? Exclusief verzekerden bij het Zorgcollectief FNV/Menzis is er een ongevalregeling voor kronen en bruggen. Deze geldt voor FNV PrimaZorg en FNV TandZorg 2, 3 en 4.
   
 • Vergoedingen tandartskosten na een ongeval: tandartskosten na een ongeval zijn niet te voorzien en kunnen hoog oplopen. Om dit op te vangen, is er een vergoeding van tandartskosten na een ongeval in de aanvullende (tand)verzekeringen FNV TandZorg 1,2, 3 en 4, FNV PrimaZorg en FNV BudgetZorg. Ben je 18 jaar of ouder, dan worden tandartskosten na een ongeval vergoed tot een maximumbedrag van € 10.000 per ongeval.

FNV Zorgservices

De FNV Zorgservices zijn speciaal ontwikkeld voor de verzekerden van het Zorgcollectief FNV/Menzis. Hiermee sta je sterker in je werk en je gezondheid.

 • Werk & Gezondheid Arts: de Werk & Gezondheid Arts is een onafhankelijke arts die je gratis kunt raadplegen voor werkgerelateerde klachten. Bij deze arts die op 30 locaties werkt, staan jouw vragen en behoeften centraal. Je kunt ook een afspraak maken voor een online consult. Een gesprek met de Werk & Gezondheid Arts is altijd vertrouwelijk.
   
 • Mantelzorgservice 'Zorg voor Elkaar': zorg jij als mantelzorger voor een naaste of ontvang je zelf mantelzorg? Dan ondersteunt het Zorgcollectief FNV/Menzis jou. De FNV Zorgservice ‘Zorg voor elkaar’ helpt je om jouw mantelzorgtaken beter uit te voeren en vol te houden. De Mantelzorgdesk 'Zorg voor Elkaar' beantwoordt al je vragen over financiën, vervoer, hulpmiddelen en helpt je met het aanvragen van zorg die vanuit de gemeente of de Wet Langdurige Zorg wordt geregeld. We steunen je ook richting je werkgever, als je werk door je mantelzorgtaken in de knel dreigt te komen. 
   
 • Health Check: als verzekerde bij het Zorgcollectief FNV/Menzis kun elk jaar een gratis Health Check laten doen. De Health Check is afgestemd op je leeftijd, omdat elke levensfase zijn risico's met zich meebrengt. Je privacy is gewaarborgd; alleen jij ontvangt de uitslag van de check. 
   
 • Korting bij de sportschool: als verzekerde van het Zorgcollectief FNV/Menzis krijg je 10% korting op je jaarabonnement bij deelnemende sportscholen. 
   
 • FNV SeniorZorg: korting op zorg- en hulpmiddelen? Hulp bij het invullen van declaraties? Vragen over vervoer of thuiszorg? Je vindt het allemaal bij FNV SeniorZorg.
   
 • Korting op gehoorbescherming op maat: Wil je gehoorbescherming op maat? Dan zit je goed bij het Zorgcollectief FNV/Menzis. Jongeren van 18 tot en met 29 jaar die in 2018 aanvullend verzekerd zijn bij het Zorgcollectief krijgen namelijk 50% korting op gehoorbescherming op maat. Je kunt de gehoorbeschermers laten aanmeten bij NAAM. Mocht je gehoorbescherming willen met een andere filter dan muziek, dan kan dat ook. En: in januari is de gehoorbescherming zelfs helemaal gratis.

Meer informatie

Wil je meer weten over wat het Zorgcollectief FNV/Menzis voor jou kan doen, of informatie en advies over onze verzekeringen? Neem dan contact op met de FNV/Menzis Klantenservice op telefoonummer 088 - 222 44 44 (ma t/m vrij 8.30-19.00 uur.