Met het eindigen van het Zorgcollectief FNV/Menzis verdwijnen ook de exclusieve voordelen en FNV Zorgservices. Wat betekent dit precies?

FNV Zorgservices

T/m 31 december 2018 kan je gewoon gebruik maken van alle FNV Zorgservices, zoals de gratis Health Check en de onafhankelijke Werk & Gezondheid Arts. Vanaf 1 januari 2019 worden deze zorgservices niet meer aangeboden. Wil je nog gebruik maken van de FNV Zorgservices? Dan moet je dit vóór 31 december 2018 aanvragen. De afspraak moet dan wel uiterlijk 31 januari 2019 plaatsvinden. Een afspraak na 31 januari 2019 plannen is helaas niet mogelijk.

Kortingen

Maak je gebruik van de 10% korting bij de sportschool? Dan is deze korting verrekend in je jaarabonnement. Dit betekent dat de 10% korting nog doorlopt tot het einde van je abonnementsduur. Gaat je nieuwe abonnementsjaar in op 1 januari 2019? Dan ontvang je hierover geen 10% korting meer.

De 30% korting voor de reis- en annuleringsverzekeringen van Unigarant komt te vervallen per 1 januari 2019. Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan loopt de 30% korting af op de prolongatiedatum. Als je via Menzis verzekerd blijft, ontvang je 20% korting op je reisverzekering-en annuleringsverzekering van Unigarant. De 20% korting gaat dan in op het moment dat je nieuwe polis in gaat (prolongatiedatum). Stap je over naar een andere verzekeraar dan Menzis? Dan ontvang je geen korting meer op je reis- en annuleringsverzekeringen van Unigarant.

Exclusieve vergoedingen

Binnen het Zorgcollectief FNV/Menzis bestaan pakketten waarvoor over de vergoedingen exclusieve afspraken met FNV zijn gemaakt. Het gaat om de pakketten: FNV PrimaZorg, FNV Zorg 2, FNV Zorg 4 en FNV TandZorg 3 en FNV TandZorg 4. Deze pakketten komen per 1 januari 2019 te vervallen. Bij Menzis zijn vergelijkbare pakketten beschikbaar, de vergoedingen in deze pakketten kunnen echter hoger of lager uitvallen dan je gewend bent. Welke verschillen dit zijn, vind je terug in het vergelijkingsoverzicht.