Je kunt op 3 manieren je zorgkosten declareren: online declaraties indienen via Mijn Menzis, met de Menzis declaratie-app op je smartphone en schriftelijk.

Online declareren

Heb je zorgkosten gemaakt en daar een rekening van gekregen? Kies dan voor gemak. Declareer online via Mijn Menzis. Je logt veilig in met je DigiD en kan meteen beginnen.

Mobiel declareren

Met de gratis Menzis declaratie-app is het indienen van je rekeningen nog gemakkelijker. Bovendien is het snel én veilig. Maak een foto van je rekening en declareer deze met één druk op de knop. Via Mijn Menzis kan je de status van je declaratie volgen. Let op: activeer de declaratie-app eenmalig met je DigiD.

     

Schriftelijk declareren

Wil je je nota's schriftelijk indienen, dan heb je geen declaratieformulier meer nodig. Schrijf je verzekerdennummer duidelijk rechtsboven op de originele rekening. Je vindt je verzekerdennummer op je verzekeringspas, in je Mijn Menzis-omgeving en op je polisblad. Maak voor de zekerheid een kopie van de rekening voor je eigen administratie. Doe de originele rekening in een envelop met postzegel en stuur deze naar:

Menzis
afdeling Verzekerdennota's
Postbus 75000
7500 KC Enschede

Na ontvangst betaalt Menzis het bedrag waar je recht op hebt. Meestal is dat al binnen twee weken. Zorg ervoor dat je voor jezelf een kopie van de rekening hebt.