Als je mantelzorger bent of wordt is het prettig te weten waar je terechtkunt met vragen en praktische oplossingen. De FNV Zorgservice ‘Zorg voor elkaar’ helpt je.

Zorg jij als mantelzorger voor een naaste of ontvang je zelf mantelzorg? Dan zorgt het Zorgcollectief FNV/Menzis voor jou. In 2017 kun je rekenen op nog meer ondersteuning, zodat jij beter je weg kunt vinden. Dankzij onze exclusieve FNV Zorgservice 'Zorg voor elkaar' kun je je mantelzorgtaken beter uitvoeren en volhouden.

Zorgen en regelen

Als mantelzorger wil je vooral verzorgen, maar in de praktijk moet je ook enorm veel regelen. Denk aan financiële zaken, vervoer, hulpmiddelen of het aanvragen van zorg die vanuit de gemeente of de Wet Langdurige Zorg wordt geregeld. Het Zorgcollectief FNV/Menzis helpt je hierbij met de Mantelzorgdesk 'Zorg voor elkaar'. Wij weten precies wat er mogelijk is. Zo kunnen we al jouw vragen goed beantwoorden. 

Ondersteuning

Heb je geen specifieke vraag, maar ben je geïnteresseerd in de mogelijke ondersteuning die er voor jou is? Bel ons dan ook. We nemen de tijd om jouw situatie door te nemen en te kijken wat er in jouw regio mogelijk is. Je ontvangt een compleet en handzaam overzicht met alle informatie die we hebben besproken, aangevuld met handige extra informatie gericht op jouw vraag en specifieke situatie.

Ook helpen we je bij het contact met andere instanties, als je dat wilt. Samen het jou nemen we het gesprek met de instantie alvast door, zodat je weet welke vragen je kunt stellen en waar je op moet letten. Of we nemen namens jou contact op met de instantie, leggen je situatie uit en zorgen ervoor dat je wordt gebeld. Na de doorverwijzing houden we contact, zodat we je kunnen blijven helpen. Zo sta je er als mantelzorger niet alleen voor.

Ontvang je mantelzorg en heb je vragen? Ook dan kun je terecht bij de Mantelzorgdesk. Om gebruik te kunnen maken van de Mantelzorgdesk 'Zorg voor elkaar' moet de mantelzorger of degene die mantelzorg ontvangt verzekerd zijn in het Zorgcolllectief FNV/Menzis.

Extra vergoedingen voor jou

Heb je een aanvullende verzekering FNV Zorg 2, 3 of 4, dan kun je een vergoeding krijgen voor een mantelzorgarrangement. Daarmee kun je er even tussenuit om op adem te komen en met lotgenoten te praten. Meer informatie staat in de verzekeringsvoorwaarden.

Werk en mantelzorg

De combinatie werk en mantelzorg is vaak zwaar. Weet jij of je recht hebt op zorgverlof? En hoe je met je werkgever in gesprek komt over mantelzorg? Neem dan contact op met de afdeling Individuele Belangen Behartiging van de FNV, bereikbaar via het contactcentrum van de FNV, op telefoonnummer 088 - 368 0 368.

Bel de Mantelzorgdesk 'Zorg voor elkaar'

De Mantelzorgdesk is te bereiken via de FNV/Menzis Klantenservice op telefoonnummer 088 - 222 44 44. Vervolgens kies je optie 2.