Als verzekerde bij het Zorgcollectief FNV/Menzis kan je 10% korting krijgen op je jaarabonnement bij deelnemende sportscholen. Zo belonen wij jouw gezonde keuze voor een sportief leven.

Hoe werkt het? Je zoekt een deelnemende sportschool. Hier maak je een afspraak voor een intakegesprek. Dit intakegesprek is een voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de 10% korting op je jaarabonnement bij de deelnemende sportschool. 

Vergoeding voor leefstijladvies en korting op de sportschool

Ben je aanvullend verzekerd bij het Zorgcollectief FNV/Menzis dan valt het intakegesprek onder de vergoeding van leefstijladvies. Deze vergoeding bedraagt maximaal € 50 per kalenderjaar. Ben je niet aanvullend verzekerd of heb je gekozen voor Menzis Aanvullend of Menzis Extra Aanvullend dan betaal je de kosten voor het intakegesprek (€ 45) zelf.

Let op: de afspraak moet vóór 31 december 2018 gemaakt zijn om voor vergoeding van leefstijladvies in aanmerking te komen. Vanwege de beeïndiging van het Zorgcollectief FNV/Menzis is het niet meer mogelijk in 2019 een nieuw sportschoolabonnement af te sluiten met 10% korting. Maak je al gebruik van de 10% korting? Dan vervalt deze automatisch na afloop van je abonnementsjaar.

Wat houdt het intakegesprek in?

Het intakegesprek omvat:

 • de PAR-Q vragenlijst die je fysieke gesteldheid in beeld brengt;
 • een beweegvorm- en beweegvoorkeuren analyse;
 • een doelen- en motieven analyse.

Op basis van jouw antwoorden wordt een beweeg- en leefstijladvies opgesteld, inclusief een trainingsplan. Wil je met je trainingsplan aan de slag, dan word je lid van deze sportschool. Als verzekerde van het Zorgcollectief FNV/Menzis krijg je dan 10% korting op je jaarabonnement. Deze korting wordt door de deelnemende sportschool direct verrekend.

Kijk welke sport- en bewegingscentra bij jou in de buurt deelnemen aan het programma voor verzekerden van het Zorgcollectief FNV/Menzis.

Werk jij aan je gezondheid? Dan werken wij daar graag aan mee!

Je intakegesprek declareren

Zo declareer je de kosten voor het intakgesprek:

 • Je ontvangt zelf een rekening van de deelnemende NL actief sport- en bewegingscentra;
 • De rekening bevat tenminste de volgende informatie:
  • Logo van de brancheorganisatie NL actief
  • Cijfercode Leefstijladvies: 20408
 • Je voldoet de rekening voor het intakegesprek rechtstreeks aan de deelnemende NL actief sport- en bewegingscentra;
 • Vervolgens declareer je zelf deze kosten bij Menzis;
 • De afdeling Verzekerdennota’s van Menzis zorgt voor de verwerking van de nota.