Collectiviteitskortingen

Welke verzekering je ook kiest bij Zorgcollectief FNV/Menzis, je krijgt flinke collectiviteitskorting, exclusief voor jou als FNV-lid. Zowel op de Basisverzekering (met uitzondering van Basis Voordelig) als op aanvullende verzekeringen (met uitzondering van Aanvullend en Extra Aanvullend), de aanvullende tandverzekeringen en het speciale alles-in-één-pakket FNV PrimaZorg. Bovendien ontvang je ook een flinke korting op je reis- en annuleringsverzekering.

Korting op je zorgverzekering

  • 7% korting op de naturapolis Basis
  • 8% op de restitutiepolis Basis Vrij
  • 10% op de aanvullende verzekeringen
  • Korting met FNV Zorgservices
Meer informatie

Korting op je reis-en annuleringsverzekering

  • 30% korting op je reis- en annuleringsverzekering
  • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd
  • Vanaf de 4e persoon betaal je geen premie meer
  • Afgestemd op je persoonlijke situatie: niet dubbel verzekerd voor medische kosten
Meer informatie

Kinderen Gratis Meeverzekerd

Speciaal voor FNV-leden: kinderen jonger dan 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van een betalende verzekerde. Als één betalende verzekerde op de polis een aanvullende verzekering heeft, kunnen kinderen jonger dan 18 jaar gratis dezelfde aanvullende verzekering krijgen. Als jij bijvoorbeeld kiest voor de aanvullende verzekering FNV Zorg 3, dan is jouw kind gratis meeverzekerd in FNV Zorg 3. Of als je kiest voor FNV TandZorg 3 dan is je kind gratis meeverzekerd voor FNV TandZorg 3. De betalende verzekerde op de polis kan ook een oudere broer of zus zijn. Dit geldt voor alle aanvullende verzekeringen en de tandverzekeringen FNV TandZorg 3 en 4.

De meeste tandartsbehandelingen voor jongeren tot 18 jaar worden vergoed vanuit de Basisverzekering. FNV TandZorg 1, FNV TandZorg 2 en FNV PrimaZorg bieden voor jongeren geen extra tandvergoeding ten opzichte van de Basisverzekering. Deze verzekeringen kun je daarom niet voor jongeren tot 18 jaar aanvragen.

Als een ouder kiest voor FNV PrimaZorg dan is het kind gratis meeverzekerd in het pakket FNV Zorg 2.

FNV Zorgservices

De FNV en Menzis hebben extra Zorgservices ontwikkeld met unieke voordelen.

Exclusief voor jou als verzekerde bij Zorgcollectief FNV/Menzis.

Werk & Gezondheid arts

Gratis en exclusief toegang tot de spreekkamer van de onafhankelijke Werk & Gezondheid Arts.

Meer informatie

Gratis Health Check

De Health Check geeft een algemene indicatie van jouw gezondheid.

Meer informatie

Korting bij Sportscholen

10% korting op je jaarabonnement bij deelnemende sportscholen die zijn aangesloten bij NLActief.

Meer informatie

Maatwerk Gehoorbescherming Jongeren

Jongeren van 18 tot en met 29 jaar die aanvullend verzekerd zijn bij Zorgcollectief FNV/Menzis krijgen 50% korting op gehoorbescherming op maat.

Meer informatie

FNV Seniorzorg

De FNV en Menzis hebben een exclusieve zorgservice ontwikkeld voor senioren met unieke voordelen voor de verzekerden van het Zorgcollectief FNV/Menzis zoals korting op hulpmiddelen en comfortproducten.

Meer informatie

Mantelzorgservice 'zorg voor elkaar'

Via de Mantelzorgdesk krijg je informatie, advies en ondersteuning bij het verlenen of ontvangen van mantelzorg. Ook als je hierdoor in de problemen komt op je werk.

Meer informatie

Exclusieve Vergoedingen

Het Zorgcollectief FNV/Menzis ondersteunt je met extra vergoedingen

Stoppen met roken

Als je wilt stoppen met roken, vallen de kosten die hiermee samenhangen, zoals advies, intensieve coaching door erkende hulpverleners of geneesmiddelen niet onder het verplicht en/of vrijwillig  eigen risico. 

Meer informatie

Beter Eten

Het gezondheidsprogramma ‘Beter Eten’ is speciaal bedoeld voor mensen die een hoog risico lopen om een aandoening te krijgen vanwege hun overgewicht. De zorgkosten van dit programma vallen niet onder het verplicht en/of vrijwillig eigen risico. 

Meer informatie

Leefstijladvies

Het Zorgcollectief FNV/Menzis biedt je steun als je wilt werken aan je gezondheid. Ben je aanvullend verzekerd dan wordt leefstijladvies tot €50 per kalenderjaar vergoed. 

Meer informatie

Uitstekende dekking fysiotherapie

De aanvullende pakketten FNV Zorg 2, 3 en 4 kennen ruime vergoedingen voor fysiotherapie. FNV Zorg 4 vergoedt alle behandelingen, waarbij de voorwaarde is dat na de 40e behandeling toestemming van Menzis nodig is.

Meer informatie

Ongevalregeling bij wachttijd

Stel dat er een ongeluk gebeurt en je hebt een kroon of brug nodig, hoe moet dat dan met de wachttijd? In die gevallen kan je aanspraak maken op de exclusieve ongevalregeling van Zorgcollectief FNV/Menzis.

Meer informatie

FNV Coulancefonds

Soms gebeurt het dat bepaalde vormen van zorg niet voor vergoeding in aanmerking komen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Als je vindt dat je bepaalde zorg toch vergoed zou moeten krijgen, kun je een beroep doen op de coulanceregeling van het FNV Coulancefonds. Bel hiervoor de FNV/Menzis Klantenservice op 088 - 222 44 44 en leg je situatie uit. Je krijgt dan zo snel mogelijk uitsluitsel. Aan het FNV Coulancefonds kunnen geen rechten worden ontleend.

Ledenvoordeel FNV

Als FNV-lid heb je een streepje voor en profiteer je van exclusieve ledenvoordelen. Zoals gratis juridische hulp, loopbaanadvies, rechtsbijstand bij (beroeps)ziekte, hulp bij het invullen van je belastingaangifte en natuurlijk korting op je zorgverzekering bij Menzis. Maar ben je ook bekend met FNV Ledenvoordeel? Speciaal voor jou, van de FNV.

 

Meer informatie
korting op producten en diensten