Sinds 1890 is 1 mei de internationale Dag van de Arbeid. Eerst werd er gestreden voor een 8-urige werkdag. Tegenwoordig draait het vooral om het vinden van de balans tussen werk en privé. Onze gratis FNV Zorgservices kunnen je daarbij helpen.

Het Zorgcollectief voor FNV-leden is de zorgverzekering die jouw werkdagen begrijpt. We weten dat het moeilijk kan zijn om werk en thuis in balans te houden. Vooral als je naast je baan en gezin ook nog de zorg hebt voor een naaste. Of als je door je werk stress of lichamelijke klachten krijgt. Daarom hebben we een aantal Zorgservices ontwikkeld waarmee je sterker staat in je werk én in je privéleven: de Werk & Gezondheid Arts en de mantelzorgservice ‘Zorg voor elkaar’. Ben je verzekerd bij het Zorgcollectief FNV/Menzis? Dan kun je hier gratis gebruik van maken.

Werk & Gezondheid Arts

Wij vinden dat iedereen toegang zou moeten hebben tot een onafhankelijke bedrijfsarts. Helaas is dit wettelijk nog niet zo geregeld. Daarom hebben we de Werk & Gezondheid Arts in het leven geroepen, exclusief voor FNV-leden die verzekerd zijn bij het Zorgcollectief FNV/Menzis. De Werk & Gezondheid Arts is er om jou preventief te ondersteunen om (verdere) uitval of ziekte te voorkomen. Zowel FNV/Menzis-verzekerden in loondienst als zelfstandigen kunnen een afspraak maken bij de Werk & Gezondheid Arts. Wat je met de W&G Arts bespreekt is vertrouwelijk en wordt niet gedeeld met je huisarts, bedrijfsarts of je werkgever. Je kunt een afspraak maken voor een gesprek op 1 van de 30 locaties in Nederland, of voor een online consult. Op www.fnvmenzis.nl/werk-en-gezondheid-arts lees je er meer over.

Mantelzorgservice Zorg voor elkaar

Zorg je naast je werk en je gezin ook nog voor een hulpbehoevend familielid of vriend(in)? Dan is het extra lastig om je leven in balans te houden. Mantelzorgen kost tijd en energie, maar roept ook praktische vragen op. Bijvoorbeeld over wet- en regelgeving, financiën of het vinden van de juiste zorg. Kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Neem dan contact op met de gratis mantelzorgservice 'Zorg voor elkaar' van het Zorgcollectief FNV/Menzis via telefoonnummer 088 - 222 44 44 (keuze 2). Onze persoonlijke zorgadviseur helpt je graag, zodat jij je mantelzorgtaken makkelijker kunt uit voeren en ook kunt volhouden. Of download de praktische folders over Mantelzorg en Werk, Zorg, Geld en Wonen & vervoer. Je vindt alle informatie over ‘Zorg voor elkaar’ op www.fnvmenzis.nl/mantelzorg